Διαδρομή

Η ιδιαίτερη πατρίδα μου, είναι η Λαμία.
Ολοκλήρωσα τις σπουδές μου, ως Οικονομολόγος στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και στη συνέχεια στις Βρυξέλλες, στο Boston University. Γνωρίζω αγγλικά, γαλλικά και ισπανικά.

Έχω διατελέσει Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης (2009-2012), Ευρωβουλευτής (2004-2009). Ως Συντονίστρια Πολιτικής Ομάδας για την Αγροτική Ανάπτυξη και Γεωργία, έδωσα ιδιαίτερη βαρύτητα στη στήριξη των αγροτών και στην εμπορία των αγροτικών προϊόντων. Ως Πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτισμού, Παιδείας και Νεολαίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, διοργάνωσα την Ευρωπαϊκή ημερίδα με θέμα: “Επιστροφή της Ιστορίας – Ακρόπολη”. Πίστευα και πιστεύω πάντα, ότι η Ιστορία για έναν τόπο έχει ανεκτίμητη αξία.  

Κατά τη διάρκεια της μέχρι τώρα πορείας μου, έχω λάβει μέρος ως Εισηγήτρια της Επιτροπής Γυναικών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Εχω λάβει μέρος σε κοινωνικά θέματα, όπως την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας. Επίσης, συμμετείχα ενεργά στη διαμόρφωση για νομισματικά και οικονομικά θέματα και για τις δημοσιονομικές προοπτικές της Ευρώπαϊκής Ένωσης. 

Σήμερα, εργάζομαι στον ιδιωτικό τομέα, ως Σύμβουλος σε θέματα στρατηγικού σχεδιασμού, επενδύσεων και ευρωπαϊκών υποθέσεων – θέση την οποία είχα και στο παρελθόν για πολλά χρόνια, πριν την ενασχόλησή μου με τα κοινά.

Μου άρεσε πάντα να γράφω, να ανταλάσσω απόψεις και να συνεργάζομαι, και έτσι με το πέρασμα του χρόνου, κατάφερα να συγγράψω δικά μου ή σε συνεργασία, τρία βιβλία.